Webbplatsarkitektur kan få din SEO rankning att lyfta på Google

De flesta som börjar lära sig om sökmotoroptimering lär sig om On-Page SEO såsom titlar, H1:or, metabeskrivningar, laddningstider, filstorlekar och mycket mer. Allt detta har självklart effekt på rankningen, men ett område som alltför få känner till är det som kallas för webbplatsarkitektur. För precis som en arkitekt bygger ett hus kan du konstruera en hemsida för att göra den optimal för sökmotorer. Läs vidare så kommer du få reda på hur.

Vad är webbplatsarkitektur?

I dess enklaste form skulle man kunna säga att webbplatsarkitektur är hur hur hemsidans sidor är organiserade och navigerbara. Själva arkitekturen byggs ihop genom navigationen och länkarna, men även URL:er breadcrumbs, kategorisidor, sitemaps och fler saker. En bra arkitektur hjälper både användare och sökmotorer att hitta det de söker efter.

Relevans och betydelse

Arkitekturen på din hemsida bestämmer hur viktig och relevant ditt innehåll är. Rätt konstruerat kan din arkitektur slussa besökarna (och sökmotorer) vidare till dina viktigaste sidor samtidigt som den kommunicerar vad sidornas innehåll handlar om.

Enkel att använda och förstå

Det är målet – att få användarna att känna att hemsidan är enkelt att använda och förstå. Gör du detta rätt så kommer det leda fler indexerade sidor, högre rankning och fler tillfredsställda besökare.

När du håller på med sökmotoroptimering av din hemsida är webbplatsarkitektur ett område som tar tid, men som är väl värt tiden den tar! Här kommer vi gå igenom några saker du kan göra för att förbättra webbplatsarkitekturen.

Klicka på länken nedan för att lära dig ett enkelt sätt att ändra på hemsidans arkitektur för att få din hemsida att ranka högre:

Anpassa webbplatsarkitekturen efter användarnas sökavsikt