Hitta lediga SEO-domäner som redan har länkkraft

Har du någonsin undrat hur SEO-proffsen jobbar för att hitta och köpa upp domäner med länkkraft? Här får du reda på hur.

  1. Gå till sajten Rymdweb och börja leta bland domäner som snart släpps till allmänheten att köpa. Vill du jobba effektivt kan du exportera hela listan för att sedan ladda upp i ett verktyg för att kolla länkkraften.
  2. Kör domänerna i Ahrefs (går bara att göra med 200 domäner i taget) eller så kan du använda Majestic (går att ladda upp till 1000 000 domäner på en gång) och se vilka som har mest länkkraft. Välj ut de som du anser är bäst.
  3. Gå tillbaka till Ahrefs och utvärdera de bästa domänerna du hittat samt hur mycket trafik som domänerna hade när de var igång.
  4. När du hittat några spännande domäner går du sedan till Wayback Machine och lägger in länken till domänerna (en i taget). Där kan du se mer i detalj vad sidorna handlade om när de var verksamma.
  5. Om du bestämt dig för att köpa en viss domän kan du antingen använda dig av Rymdwebs Snapback-tjänst (om du vill vara på den säkra sidan) eller vänta tills datumet då domänen släpps fri för alla att köpa. Då gäller det att vara snabb för du vet aldrig vem konkurrerar med om domänen. Datumet för när domänen släpps fri för allmänheten står bredvid domännamnet i Rymdwebs lista.