Hjälp besökare att förstå ditt SEO-innehåll

När en sökrobot kommer för att indexera din hemsida är det viktig att den kan se sidan precis som dina mänskliga besökare kan se sidan. Därför är det viktigt om du ger den full tillgång till all Javascript, CSS och bildfiler som används på hemsidan. Ju mindre saker du ger tillgång till desto sämre kommer Google att förstå din sida, vilket i sin tur gör att den får sämre placering i sökresultaten.

Skapa unika titlar

“Titlar” är viktiga för sökmotorer för dom berättar vad ämnet på en sida är. Själva taggen ser ut så här <title> och ska placeras i <head>-elementet i HTML-dokumentet.

Skapa bra titlar

De titlar du skriver på dina sidor är dom som kommer att visas på sökresultatsidan på Google. Därför är det viktigt att dom är både konstruerade både för mänskliga läsare såväl som sökrobotar. Sökrobotarna behöver förstå dina titlar och de mänskliga läsarna behöver tycka att dom är tillräckligt relevanta för att klicka på.

Saker att tänka på:

  • Se till att varje sida verkligen har en unik titel
    För sökmotorer är det viktigt att varje sida har en unik titel, och därför bör du undvika att samma titel hamnar på fler än en sida.

  • Skriv korta titlar
    När du skapar dina titlar behöver du se till att dom är korta men samtidigt beskrivande. Anledningen till att dom ska vara korta är för att dom annars anses vara mindre relevanta. Och samtidigt behöver dom vara beskrivande för att sökmotorn ska förstå vad din sida handlar om.