9 saker de flesta inte förstår med SEO

Det finns en intressant artikel i Search Engine Land som går igenom 9 saker de flesta inte förstår med sökmotoroptimering. Jag rekommenderar starkt att du läser igenom artikeln genom att klicka här.

De 9 punkterna är:

1. Större är bättre i de flesta fall

Faktum är att större sajter generellt sett rankar högre. Det är exempelvis ingen slump att IKEA.se rankar så högt på de flesta sökorden som har med inredning att göra.

2. Hemsidor består utav flera små segment

Varje sida på en hemsida är ett segment. Det är mycket vanligare att ranka högt med en sida (segment) än med startsidan)

3. Ofta behöver du bara ranka för ett fåtal sökord

För att dra in en massa trafik räcker det generellt sett endast att du rankar högt med ett fåtal sökord.

4. Content marketing är väldigt konkurrensutsatt

Du kanske har insett att det är bra att skapa en massa bra innehåll. Tyvärr vet dina konkurrenter det också, och idag är det vanligt att det skapas en massa innehåll hela tiden. Det gör det hela svårare att konkurrera.

5. Det lönar sig att testa något tidigt

När Google släpper något nytt eller rekommenderar något är det klokt att börja tidigt med det – för Google brukar göra det de kan för att belöna de som gör det dom rekommenderar.

6. SEO kan användas för att marknadsföra på olika globala marknader

Med dagens teknik kan du snabbt lansera på andra marknader genom att skaffa det aktuella landets toppdomän (typ .se i Sverige eller .no i Norge etc) och skapa innehåll på det landets språk.

7.  Det finns flera sätt att synas i sökresultaten

Google erbjuder flera sätt att synas bättre, såsom med Strukturerad Data, Knowledge Graph, Featured Snippets, video, bilder etc. Ju fler du optimerar för desto större chans har du att synas.

8. Det finns flera olika specialiteter inom SEO

Man kan specialisera sig på olika saker inom sitt yrke, och inom SEO finns det saker som teknisk SEO, internationell SEO, Lokal SEO, länkbyggande etc.  Och för att bli framgångsrik behöver du bli insatt i var och en av dessa.

9. Det finns flera andra sökmotorer förutom Google

Även Google dominerar i Sverige så går deras andel upp och ner. I dessa svängningar finns det möjlighet för dig att hitta sökmotorer som också ger bra trafik till din hemsida.